YADEP Kapanış Programıyla Sona Erdi
Yaz Araştırma ve Eğitim Destek Programı (YADEP), İSAM Araştırmacı Yetiştirme Projesi (AYP) kapsamında, katılımcılara araştırma imkânı sunmak, eğitim seminerleri ile araştırmacıların akademik gelişimlerine katkıda bulunmak ve İSAM çevresindeki akademik ortamlarla tanışmalarını sağlamak amacıyla yaz dönemlerinde gerçekleştirilen bir eğitim destek programıdır.
İSAM tarafından bu yıl 18 Temmuz – 4 Ağustos tarihleri arasında altıncısı düzenlenen YADEP, üç haftalık yoğun bir programın ardından 4 Ağustos 2023 Cuma günü İSAM Konferans Salonu’nda Prof. Dr. Ayhan Çitil’in verdiği “Çağdaş Dönemde Tekillik ve Transhümanizm Tartışmaları” başlıklı kapanış dersi sonrasında gerçekleştirilen sertifika töreniyle sona erdi.
Bu yıl Türkiye’nin farklı illerinden İlahiyat ve İslami İlimler fakültelerinde lisansüstü eğitim gören 51 akademisyenin katılarak sertifika almaya hak kazandığı program, İSAM’da gerçekleştirilen üç haftalık eğitim programının ardından İSAM Kütüphanesi’nde kendi çalışmalarını sürdürmek isteyen katılımcılara iki haftalık bir ek süre imkanı daha sağlıyor.
YADEP’in 2016-2018 yılları arasındaki üç programına İstanbul dışında yer alan İlahiyat ve İslami İlimler fakültelerinde görevli 150 kadar araştırma görevlisi katılarak sertifika almıştı. 2019 yılındaki program ise Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu’nda görevli 27 uzman yardımcısının katılımıyla gerçekleştirilmişti. Pandemi nedeniyle 2020-2021 yıllarında düzenlenemeyen YADEP’e 2022 yılında 53 araştırmacı katılmıştı.
Yayım Tarihi: 09/08/2023
|