“Osmanlı Siyaset Düşüncesi Okumaları” Başladı
 |
“İSAM Klasik Metin Okumaları” programı kapsamında Doç.Dr. Hızır Murat Köse, Doç.Dr. Abdurrahman Atçıl ve Doç.Dr. Özgür Kavak nezaretinde yürütülecek olan Osmanlı Siyaset Düşüncesi Okuma Grubu, Osmanlı siyaset düşüncesinin 15-19. yüzyıllar arasında üretilmiş olan temsil gücü yüksek metinleri yanında döneme dair ikincil literatürden seçme metinleri okuyup incelemeyi ve nihayetinde akademik ürünler vermeyi hedeflemektedir.
Okuma grubu, “Osmanlı Siyaset Düşüncesi” genel başlığı altında çalışan, çalışmak isteyen ve bu çalışma grubunun planı çerçevesinde ilmî üretimde bulunmayı taahhüt eden yüksek lisans ve doktora öğrencilerine ve diğer araştırmacılara açıktır. Katılımcıların ileri düzeyde İngilizce, Arapça ve Osmanlı Türkçesi bilmeleri beklenmektedir.
Erken Klasik Dönem Projesi ve İkinci Klasik Dönem Projesi adlı iki projemizden birisiyle irtibatlı olarak “İSAM Klasik Metin Okumaları” üst başlığı altında yürütülmesi planlanan programlardan birisi olan “Osmanlı Siyaset Düşüncesi Okumaları” her hafta cuma günü saat 14.00 ile 16.00 arasında İSAM’da yapılmaktadır.
Katılmak isteyenlerin 8 Ocak 2019 tarihine kadar başvuru formu doldurması gerekmektedir. Başvuru formu için tıklayınız.
İSAM’ın 2012 yılından bu yana yürütmekte olduğu İkinci Klasik Dönem Projesi kapsamında tahkikli neşir, telif, tercüme ve kataloglama türünden yayınlar haricinde ihtisas öğrencilerine yönelik oluşturulan ders halkalarıyla klasik dönem eserlerinin okutulması amaçlanmaktadır. Proje’ye dair detaylı bilgi için tıklayınız.
Doç.Dr. Hızır Murat Köse
Yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde (1990), doktorasını Warwick Üniversitesi (Coventry, İngiltere) Sosyoloji Bölümü’nde (1999) tamamladı. Halen İstanbul Şehir Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi’nde öğretim üyesidir. İlmî ve akademik çalışmaları siyaset sosyolojisi, İbn Haldun’un siyasî düşüncesi, hukuk sosyolojisi, Osmanlı siyaset düşüncesi ve çok-kültürlülük üzerinde yoğunlaşmaktadır.
Doç.Dr. Abdurrahman Atçıl
Yüksek lisansını Bilkent Üniversitesi Tarih Bölümü’nde (2002), doktorasını Chicago Üniversitesi Tarih Bölümü’nde (2010) tamamladı. Halen İstanbul Şehir Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi’nde öğretim üyesidir. İlmî ve akademik çalışmaları erken modern Osmanlı İmparatorluğu'nda hukuk, bürokrasi, din ve siyaset konuları üzerinde yoğunlaşmaktadır.
Doç.Dr. Özgür Kavak
Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde İslam hukuku alanında yüksek lisansını (2002) ve doktorasını (2009) tamamladı. Halen İstanbul Şehir Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi’nde öğretim üyesidir. İlmî ve akademik çalışmaları İslam siyaset düşüncesi, İslam modernizmi ve çağdaş Arap edebiyatı üzerinde yoğunlaşmaktadır.
Yayım Tarihi 02/01/2019
|